Προϊόντα ΑΜΕΑ

Στη ΓΕΒΟ θα βρείτε ότι χρειάζεται το μπάνιο όσον αφορά τα προϊόντα ΑΜΕΑ (για άτομα με ειδικές ανάγκες)  – προϊόντα ασφάλειας και αξεσουάρ για το χώρο του μπάνιου, βοηθήματα αναπηρίας και είδη μπάνιου για ηλικιωμένους.

Με σεβασμό σε όλες τις νομοθεσίες και με προσοχή στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, τα είδη υγιεινής και τα βοηθήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες σχεδιάζονται και παράγονται για χρήση από κάθε οργανισμό σε πλήρη αυτονομία και ασφάλεια.

Για παράδειγμα, οι λεκάνες τουαλέτας έχουν αναπτυχθεί για να επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση της αναπηρικής πολυθρόνας. Για το λόγο αυτό, οι λεκάνες τουαλέτας είναι υψηλότερες από το συνηθισμένο και υπάρχουν μοντέλα που έχουν ένα μπροστινό άνοιγμα για να διευκολύνουν την προσωπική υγιεινή χρησιμοποιώντας ένα ντούς/μπιντέ. Δίπλα σε κάθε μπανιέρα/ντουζιέρα, προτείνεται η τοποθέτηση ενός κατάλληλου χειρολισθήρα ή μπάρα στήριξης.

Οι νομοθετικές υποχρεώσεις μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

Ο νιπτήρας πρέπει να έχει σχήμα ραφιού και να τοποθετείται σε ύψος 80 εκ από το επίπεδο του δαπέδου, ενώ κάτω από το ανοιχτό χώρο πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 70/75εκ. Ο χώρος πρόσβασης πρέπει να είναι 80εκ, οι βρύσες πρέπει να είναι τύπου μοχλού. Ο καθρέφτης πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών ή του ατόμου που κάθεται σε αναπηρική καρέκλα, επομένως πρέπει να έχει κλίση.

Οι λεκάνες αποχωρητηρίων πρέπει να έχουν το κάθισμα σε ύψος 45 /50εκ από το δάπεδο. Το μήκος πρέπει να είναι 75/80εκ από τον τοίχο, ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση σε αναπηρική καρέκλα. Η απόσταση από το πλευρικό τοίχωμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40εκ. Από την άλλη πλευρά πρέπει να έχει ανοικτό χώρο τουλάχιστον 100εκ από το κέντρο του καθίσματος τουαλέτας. Θα πρέπει να υπάρχουν οριζόντιες μπάρες στήριξης στη μία πλευρά και ιδανικά μία πτυσσόμενη μπάρα στην άλλη πλευρά, σε απόσταση 80εκ. Ένα κουδούνι είναι υποχρεωτικό.

Η ντουζιέρα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του δαπέδου. Συνιστάται επίσης να παρέχεται και πτυσσόμενο κάθισμα, τοποθετημένο 50εκ από το δάπεδο, και κατάλληλες μπάρες στήριξης σε ύψος 80εκ.

Οι Μάρκες μας

Provex shower cabins

Gerberit Sphinx

Galassia sanitaryware

Goman bathroom safety


Request more information - Ζητήστε πληροφορίες